2008. Levél az 50. PMI Magyar Előkészítő Csoport Tagjainak

 

Levél az 50. PMI Magyar Előkészítő Csoport Tagjainak

Budapest, 2008. május 12.

Berta Tibor alezredes, általános helynök

 

Tisztelt Katonák!

Néhány óra múlva elindulnak arra a hosszú útra mely Lourdes-ba vezet, ahol a jubileumi katonai zarándoklat május 22-25 között fog lezajlani.

Szeretném, ha jó szívvel és örömmel indulnának el, megfontolva ennek a nemzetközi katonai eseménynek a jelentőségét és a zarándoklat fontos és kiemelkedő mivoltát.

Mindnyájan a Magyar Köztársaság, a Magyar Honvédség, és a Katolikus Tábori Püspökség követei, képviselői és megjelenítői lesznek ezen a nemzetközi eseményen, ezért kérem, hogy feladatukat és szolgálatukat kellő komolysággal, összeszedetten, feszesen és a lehető legjobb tudásuk szerint lássák el. Legyenek büszkék magyarságukra és a viselt egyenruhára, legyenek öntudatos képviselői a Magyar Honvédségnek és Magyar Hazánknak.

Vállalt munkájukat becsülettel, gondosan és precízen hajtsák végre az indulás pillanatától a hazaérkezésig. Figyeljenek a kapott parancsnoki utasításokra, eligazító rendelkezésekre, tartsák be a kapott biztonsági rendszabályokat. Legyenek mindvégig fegyelmezettek, tartsák be a katonai magatartás és udvariasság formáit.

Ugyanakkor legyenek derűsek, jókedvűek, barátságosak és megnyerő modorúak; lássák meg a segítségre szorulókat, a tanácstalanokat, az elesetteket, a tétovákat, és ahogy tudnak, legyenek segítségükre.

Köszönöm, hogy vállalták ezt a nehéz, de ugyanakkor különlegesen szép szolgálatot! Kívánok Önöknek sok-sok örömet, vidám hangulatot, erőt és egészséget, nagyszerű élményeket Lourdes-ban és természetesen szerencsés utat és hazaérkezést.

Istenünk gondviselése kísérje útjukat és a Magyarok Nagyasszonyának áldott közbenjárása legyen segítségükre szolgálatuk minden napján!

Típus: 
Írás
Tartalom dátuma: 
csütörtök, 2018, december 6