Berta Tibor alezredes, általános helynök levele

az 50. PMI magyar előkészítő csoport tagjainak

2008. 

 

Tisztelt Katonák!

Néhány óra múlva elindulnak arra a hosszú útra mely Lourdes-ba vezet, ahol a jubileumi katonai zarándoklat május 22-25 között fog lezajlani.

Szeretném, ha jó szívvel és örömmel indulnának el, megfontolva ennek a nemzetközi katonai eseménynek a jelentőségét és a zarándoklat fontos és kiemelkedő mivoltát.

Mindnyájan a Magyar Köztársaság, a Magyar Honvédség, és a Katolikus Tábori Püspökség követei, képviselői és megjelenítői lesznek ezen a nemzetközi eseményen, ezért kérem, hogy feladatukat és szolgálatukat kellő komolysággal, összeszedetten, feszesen és a lehető legjobb tudásuk szerint lássák el. Legyenek büszkék magyarságukra és a viselt egyenruhára, legyenek öntudatos képviselői a Magyar Honvédségnek és Magyar Hazánknak.

Vállalt munkájukat becsülettel, gondosan és precízen hajtsák végre az indulás pillanatától a hazaérkezésig. Figyeljenek a kapott parancsnoki utasításokra, eligazító rendelkezésekre, tartsák be a kapott biztonsági rendszabályokat. Legyenek mindvégig fegyelmezettek, tartsák be a katonai magatartás és udvariasság formáit.

Ugyanakkor legyenek derűsek, jókedvűek, barátságosak és megnyerő modorúak; lássák meg a segítségre szorulókat, a tanácstalanokat, az elesetteket, a tétovákat, és ahogy tudnak, legyenek segítségükre.

Köszönöm, hogy vállalták ezt a nehéz, de ugyanakkor különlegesen szép szolgálatot! Kívánok Önöknek sok-sok örömet, vidám hangulatot, erőt és egészséget, nagyszerű élményeket Lourdes-ban és természetesen szerencsés utat és hazaérkezést.

Istenünk gondviselése kísérje útjukat és a Magyarok Nagyasszonyának áldott közbenjárása legyen segítségükre szolgálatuk minden napján!

Budapest, 2008. május 12.

 

Katonai Ordinariátus © Minden jog fenntartva