2020 - 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

 

 

A HM KATOLIKUS TÁBORI PÜSPÖKSÉG FELHÍVÁSA

 

52. NEMZETKÖZI EUCHARISZTIKUS KONGRESSZUS

 

Tisztelt Fiatal Katonák, Katonai Tanintézeti Hallgatók!

 

2020. szeptember 13–20. között rendezik meg Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK), mely nagy megtiszteltetés Hazánknak, hiszen 1938 után második alkalommal tartják meg fővárosunkban Budapesten a Katolikus Anyaszentegyház e jeles rendezvényét.

 

Az eseményekről az Eucharisztikus Kongresszus honlapján és Facebook-oldalán található bővebb információ. Lévén, hogy nemzetközi eseményről van szó, az angol nyelvű megnevezés (International Eucharistic Congress) kezdőbetűiből álltak a korábbi kongresszusok domainnevei (iec2016), ezt a hagyományt viszi tovább a budapesti esemény is, ezért https://www.iec2020.hu/hu a központi honlap címe. Hazai kommunikációban ugyanakkor használjuk a NEK rövidítést is.

 

Az egy hétig tartó nagyszabású eseményt 2020. szeptember 13-án, vasárnap 11.00 órakor Budapesten a Puskás Ferenc Stadionban egy ünnepélyes szentmise nyitja meg hivatalosan. Ennek az ünnepélyes szentmisének a keretében több ezer fiatal katolikus fog első szentáldozáshoz járulni, mely kiváló alkalom arra, hogy katonák és katonai tanintézeti hallgatók is hitvalló jelenlétükkel, tevőleges részvételükkel szemléltessék az Üdvözítő Krisztushoz és az ő Egyházához való tartozásukat, ragaszkodásukat.

 

Tábori lelkészeink készséggel állnak mindazok rendelkezésére, akik a szükséges hitbéli ismeretek elsajátítása és a kellő lelki felkészülés után ezen az eseményen szeretnének részesedni a beavatás szentségeiben (keresztség, bérmálás, elsőáldozás), vagy első szentáldozáshoz járulni.

 

Kérjük, hogy aki szeretné megkezdeni a hittani és lelki előkészületet, hogy a 2020. szeptember 13-i ünnepélyes megnyitó szentmisén első szentáldozáshoz járulhasson, töltse ki a honlapunk Letöltések rovatában található JELENTKEZÉSI ADADATLAP-ot (IECC - 2020 - jelentkezesi-adatlap-elsőáldozás), majd küldje el Katolikus Tábori Püspökség e-mail címére: ktp@hm.gov.hu vagy adja át helyileg illetékes katolikus tábori lelkésznek 2019. május 03-án, pénteken 15.00 óráig!

 

Minden érdeklődőt szívesen várunk és fogadunk!

Típus: 
Kiemelt programok
Tartalom dátuma: 
kedd, 2019, március 5