Megjelenés a médiában - 2019.

 

MEGJELENÉS A MÉDIÁBAN

2019.

 

MEGEMLÉKEZÉS A 2. MAGYAR HADSEREGRŐL

Eredeti megjelenés honvedelem.hu

https://honvedelem.hu/cikk/114169_adozzunk_tisztelettel_a_magyar_hosok_emlekenek

 

Az 1943. január 12-i doni áttörés 76. évfordulója alkalmából, a Magyar Királyi 2. Hadsereg elesett hőseinek emlékére rendeztek ünnepi megemlékezést és koszorúzást Budapesten, a Ludovika Campus előtt.

 

dsc_0028.jpg

 

A megemlékezésen protestáns tábori püspök és a vezető tábori mellett Rácz István százados, tábori lelkész mondott kegyeleti imádáságot január 10-én délután.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem nevében dr. Koltay András rektor és dr. Pohl Árpád dandártábornok, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja koszorúzott. A második világháborús emlékműnél Erdélyi Lajos, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára és Takács Tamás ezredes, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnök-helyettese rótta le kegyeletét. A hősi halottakra dr. Sára Botond alpolgármester emlékezett a Józsefvárosi Önkormányzat képviseletében. A meghívott vendégek mellett megjelentek az egyetem és a karok vezetői, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség szervezeteinek és a társfegyveres testületek képviselői, a Hadtudományi és Honvédtiszképző Kar állománya és honvéd tisztjelöltjei, valamint a Magyar Tartalékosok Szövetségének hagyományőrzői.

 

 

Típus: 
Újságcikk
Tartalom dátuma: 
péntek, 2019, január 11