Megjelenés a médiában - 2020.

 

MEGJELENÉS A MÉDIÁBAN 

2020.

 

XVII. KÖRNYEZET-ÉS TERMÉSZETVÉDELMI TÁBOR

 

Mint eddigi 16 évben, 2020 elején is nagy lelkesedéssel kezdtünk a tábor tervezésébe-szervezésébe, hogy 17. alkalommal is maradandó élményt tudjunk adni a Honvédelmi Minisztériumban és Magyar Honvédségben szolgálók gyermekeinek.

Aztán... március közepén megtorpant, majd megállt a szervezés a járvány miatt... s, maradt a találgatás, hogy mi lesz... hogyan lesz... az elején talán volt egy kis elkeseredettség is... aztán inkább reménykedtünk... nagyon!!! 

Sokaknak köszönhetően az országban csitult a járvány, egyre kedvezőbb hírek érkeztek az illetékesektől is, hogy a táborok hogyan tarthatók meg ezen a nyáron... így meg tudtuk hirdetni a tábort... igaz nem a hagyományos módon, hanem módosított létszámmal, több turnusban, igazodva számos szabályhoz és rendelkezéshez. 

AZTÁN... a MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj valamint az MH MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred katonáinak valamint a tábor szolgálati személyeinek több napos előkészítő munkája után július 5-én ELKEZDŐDÖTT A 17. KÖRNYEZETVÉDELMI TÁBOR. 

 

De erről már "beszéljen" a tábornapló, amelyet Facebook oldalunkon is olvashat:

 

2020. július 05. vasárnap

11 órakor gyülekeztünk Budapesten, a Szabadság téren majd miután szüleink leadták a szükséges nyilatkozatokat és búcsút vettek tőlünk a kaposvári logisztikai ezred autóbuszával megindultunk Karmacs irányába.

Miután Székesfehérvár érintésével megérkeztünk a tábor területére, elfoglaltuk szobáinkat; ezután ismertették, hogy melyik csoportba tartozunk, kik lesznek a csoportunk vezetői.  A meleg ebéd elfogyasztása után mindenki bemutatkozott, majd útra keltünk, hogy egy könnyű pár kilométeres gyalogtúra keretében megnézzük a Rezi-várat.

 

 

Vacsoránk a vár előtti tisztáson volt, ahol szalonnát sütöttünk. Innét indultunk haza Karmacsra az alaptáborba a szálláshelyre.