Mikulásünnepség

2018, december 6 to 2018, december 31
Mikulásünnepség

 

MIKULÁSÜNNEPSÉG

Eredeti megjelenés honvedelem.hu:

https://honvedelem.hu/cikk/113725_minden_gyermek_varva_var

Szent Miklós püspök ünnepének előestéjén december 05-én, szerda délután 16.00 órakor tartotta meg a Katolikus Tábori Püspökség a HM-MH-ban szolgálatot teljesítők gyermekeinek az  ajándékozó miklósolás-ünnepséget. Az Egyetemes Egyház december 6-án emlékezik meg Szent Miklós püspökről, aki nagylelkű és bőkezű felebaráti szeretetével a karácsony előhírnöke.

 

cikk_01.jpg

 

Mintegy ötven gyermek várta izgatottan a Mikulást, hogy rénszarvasaival és természetesen ajándékokkal teli puttonyával megérkezzen a HM Katolikus Tábori Püspökség épületébe. A megjelenteket elsőként Berta Tibor ezredes, a HM KTP általános helynöke köszöntötte. „Ez az este nem szól másról, mint arról, hogy megajándékozzuk egymást egy kis meglepetéssel, egy öleléssel vagy egy baráti kézfogással” – hangsúlyozta az ezredes. Hozzátette: Szent Miklós püspök a karácsony előhírnökeként lelkünket a meghitt hangulatú karácsonyi ünnepek felé tereli.

 

cikk_02.jpg

 

A gondolatok után egy vándormuzsikus szórakoztatta a kicsiket és nagyokat, amíg krampuszával és segítő manójával együtt be nem toppant a Mikulás. Ezután a nagy szakállú egyesével magához szólította a gyerekeket, hogy megajándékozza őket mindenféle finomsággal.

Az ünnepségre a Honvédelmi Minisztériumban, illetve a Magyar Honvédségben szolgálatot teljesítők gyermekeit várták a szervezők.

 

cikk_03.jpg