Közeledik az advent

2022. november 25. péntek

Közeledik az advent

A Magyar Honvédség több alakulatánál is meggyújtották az első adventi gyertyát.

Eredeti megjelenés és képek: honvedelem.hu

 

MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál Mudra József ezredes, parancsnok gyújtotta meg a gyertyát, Rácz István őrnagy, tábori lelkész mondott gondolatébresztő elmélkedést. a dandár teljes személyi állománya nevében meggyújtotta az első adventi gyertyát.

 

 

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központban Nagy Ferenc Endre főhadnagy, tábori lelkész mutatott be szentmisét, amelyen dr. Muzsay Ildikó ezredes, parancsnok-helyettes gyújtotta meg az első gyrtyát MH Egészségügyi Központ kápolnájában november 25-én.


A Szentendén működő négy katonai alakulat parancsnokainak és vezénylőzászlósainak jelenlétében dr. Sticz László vezérőrnagy, az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság parancsnoka gyújtotta meg az első adventi gyertyát a Görgey laktanya imatermében. Nánai László alezredes, a HM Protestáns Tábori Püspökség püspökhelyettese adventi beszédében rámutatott a mindannyiunk előtt álló újrakezdés és új kezdet lehetőségére; de arra is figyelmeztetett, hogy az adventhez adventi emberek is kellenek, akik nemcsak meghallják az örömhírt, hanem képesek azt a saját személyiségükön átszűrve, értő és empatikus módon megjeleníteni, „beleélni” a világba.


MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezrednél is meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún a nyíregyházi Damjanich laktanyában. A családias hangulatú ünnepségen az ezredtörzs állománya és az 5. Farkas Gyula Területvédelmi Zászlóalj hivatásos, szerződéses és tartalékos katonái vettek részt, amelyen Vantal Zsolt ezredes, az MH 2. TVE parancsnoka gyújtotta meg az első gyertyát és osztotta meg ünnepi gondolatait. A gyertyagyújtáson Szentesi Csaba alezredes, görögkatolikus tábori lelkész megáldotta és megszentelte az adventi koszorút.

 


November 25-én, péntek reggel egy pillanatra megálltak a Ludovika Zászlóaljnál is, hogy Horváth Kornél százados, római katolikus tábori lelkész és Máté Zoltán főhadnagy, protestáns tábori lelkész gondolataival kezdjék el az adventet.

 





[galeria]

 

Katonai Ordinariátus © Minden jog fenntartva