Házasság

Egyetlen szentség, melyet nem a tábori lelkész, hanem a felek egymásnak szolgáltatnak ki, a pap csak az Egyház részéről tanújuk, és segítőjük a szertartásban. A szentség felvételéről feljegyzés készül a felek keresztelési anyakönyvébe, és a házassági anyakönyvbe, amiről - szükség esetén - igazolás kérhető.

Szentségi házasságot köthet egy férfi és egy nő egymással, ha legalább egyikük a katolikus házasságban keresztelkedett. A Katolikus Tábori Püspökség és a tábori lelkészek szeretettel várják azokat a párokat, akik kapcsolatuk megszentelésével szeretnének együtt munkálkodni az Úr aratásában.

A  tábori lelkészek a jelentkezőket alaposan kikérdezik szándékaik felől, és jegyesoktatást szerveznek nekik, és a kellően felkészített jegyespároknak segíti elrendezni az egyházi dokumentációt valamint szükség esetén közreműködik a szertartás helyének kiválasztásában. A szentség felvétele a tábori lelkész részéről költségmentes, a jegyespár által választott templom viszont kérheti a díszítése, világítása, hangosítása, stb. költségeinek megtérítését.

 

Katonai Ordinariátus © Minden jog fenntartva