Katonai esküt tett a Katonai Ordinariátus papnövendéke

2022. december 15. csütörtök

Katonai esküt tett a Katonai Ordinariátus papnövendéke

147 katona esküdött fel a haza védelmére december 15-én Budapesten

Eredeti megjelenés: honvedelem.hu 


Magyarország egy eszközeiben modernné váló, a változó világ kihívásainak megfelelő haderőt épít - mondta a honvédelmi miniszter december 15-én, csütörtökön Budapesten az az MH Anyagellátó Raktárbázison az egységes alapkiképzést teljesítő önkéntes területvédelmi tartalékos állomány katonai eskütételén.



Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka mellett részt vett eskütételen Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök és Takács Tamás ezredes, a katolikus lelkészi kar vezetője is. Az esküt tett katonák között ott volt a Katonai Ordinariátus papnövendéke.



Az eseményen Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kiemelte, hogy honvédek fontos és történelmi pillanatban tették le esküjüket és vállaltak katonai szolgálatot. "Egy eszközeiben modernné váló, a változó világ kihívásainak megfelelő, ütőképes, komoly elrettentő erőt felmutatni képes, elszánt haderőt építünk, bátor, innovatív, high-tech honvédséget" - fogalmazott a miniszter, hozzátéve: ehhez várja az esküt tevők elkötelezett és áldozatkész szolgálatát, kitartását és magabiztosságát.

A honvédelmi miniszter arról is beszélt, hogy esküjükkel a katonák azt mondták ki, akár életük árán is megvédik hazánkat. "Szent, nagy szavak ezek, komoly elhatározást igénylő, karakterformáló szavak, nagyon nagy vállalás" - mondta, hozzátéve, ehhez erős akaratú emberekre van szükség, és azt kérte az esküt tevőktől, legyenek büszkék erre az elhatározásukra. Mi pedig, az ország, hálásak vagyunk érte - jegyezte meg.

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka köszöntőjében megköszönte a katonáknak, hogy a haza szolgálatát önként vállalták és azt kérte, az esküt tevők Szenteste gondoljanak azokra, akik már hozzájuk hasonlóan viselik az egyenruhát és hazájukat szolgálják


[galeria]

 

Katonai Ordinariátus © Minden jog fenntartva