MAGYARORSZÁG

APOSTOLI NUNCIUSA

 


S. E. R.
MICHAEL AUGUST BLUME SVD

alessanói címzetes érsek


1946. május 30-án született South Bendben (Indiana, Amerikai Egyesült Államok).

1960-ban a Magyarok Nagyasszonya-iskolában befejezett alaptanulmányai után 14 évesen jelentkezett Ohióba, az Isteni Ige Társasága (verbiták) perrysburgi kisszemináriumába.

1972. december 23-án szentelték pappá South Bendben a Magyarok Nagyasszonya-templomban Joseph Robert Crowley, a Fort Wayne-South Bendi Egyházmegye segédpüspöke.

1974-ben kezdte meg misszionáriusi szolgálatát Ghánában: az első nyolc évet Cape Coastban töltötte, ezt követően kisebb városokban tevékenykedett, majd hét évet az ország fővárosában Accrában, szolgált. Két cikluson keresztül a verbiták ghánai és togo-benini tartományának elöljárója volt. Az Afrikában töltött évek alatt licenciátust szerzett fundamentális teológiából a Pápai Gergely Egyetemen. 1975 és 1983 között teológiai tanár volt a ghánai Cape Coast regionális szemináriumban.

1983 és 1990 között az Isteni Ige Társasága ghánai és togo-benini tartományának elöljárója. 1990 és 1994 között az Isteni Ige Társasága generális tanácsának titkára Rómában.

1995. április 1-jétől a Kivándorlók és Utazók Lelkipásztori Gondozásának Pápai Tanácsánál teljesített szolgálatot.

2000. április 6-tól a Kivándorlók és Utazók Lelkipásztori Gondozásának Pápai Tanácsánál titkárhelyettes. Rendszeresen publikált cikkeket a menekültkérdésről. Sokszor volt Ázsia és Afrika számos országában, a Fülöp-szigeteken és Albániában. Több alkalommal is tagja volt annak a delegációnak, mely a Szentszéket képviselte az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságánál. 2004-ben Magyarországra is ellátogatott és részt vett a máriapócsi kegykép harmadik könnyezésének 100. évfordulója alkalmából hirdetett jubileumi év megnyitásán.

2005. augusztus 24-én XVI. Benedek pápa Benin és Togo apostoli nunciusává nevezte ki. Szeptember 30-án Angelo Sodano bíboros szenteli püspökké Rómában.

2013. február 2-án ugandai apostoli nunciusi kinevezést kapott.

2018. július 4-én Ferenc pápa nevezte ki Magyarország apostoli nunciusának, szeptember 3-án érkezett Budapestre.

 

 

Katonai Ordinariátus © Minden jog fenntartva