„Áraszd bőséges áldásodat a fogadalmat tett polgárőrökre!” - videóval

2022. június 25. szombat

„Áraszd bőséges áldásodat a fogadalmat tett polgárőrökre!”

Országos Polgárőr Napot tartottak DunapatajonDunapataj-Bakodpusztán rendezték meg a 27. Országos Polgárőr Napot, amelyen Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök kérte a gondviselő Isten áldását a fogadalmat tett fiatal polgárőrökre.

Forrás: Horváth Péter/baon.hu


Dunapataj-Bakodpusztán rendezték meg a 27. Országos Polgárőr Napot, amelyen számos ifjú polgárőr tette le fogadalmát a szolgálat megkezdése előtt. Az ünnepi fogadalomtétel után Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök, katonai ordinárius mondott imádságot és kérte a gondviselő Isten áldását a fogadalmat tett fiatal polgárőrökre.


Az eseményen mások mellett jelen volt Dr. Bolcsik Zoltán, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára; Dr. Balogh János rendőr altábornagy, az Országos Rendőrfőkapitányság rendőrfőkapitánya, Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, Dr. Tóth Tamás bv. altábornagy, a Büntetés-Végrehajtás országos parancsnoka, Dr. Hatala József nyugalmazott r. altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, Dusnoki Csaba Dunapataj polgármestere és Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke.

 

 

Az ünnepi rendezvényről készült videóban a tábori püspök áldó imádsága a 33 perctől látható itt: 

https://www.facebook.com/opsz.polgarorseg/videos/2279311662217776 


[galeria]

 

Katonai Ordinariátus © Minden jog fenntartva