ARS SACRA FESZTIVÁL

2024. szeptember 4. szerda

ARS SACRA FESZTIVÁL

A HM Katolikus Tábori Püspökség tavaly első alkalommal csatlakozott az Ars Sacra Fesztiválhoz és nyitotta meg kapuit. A rendezvény sikere nyomán idén is színes kulturális programokkal várják az érdeklődőket szeptember 14-én és 17-én a tisztviselőtelepi Magyarok Nagyasszonya Templomban.


"Az igazság békét teremt” (Iz 32,17) – ezzel a mottóval indítják a XVIII. Ars Sacra Fesztivált 2024. szeptember 14-22. között. A nagykorúságát ünneplő rendezvénysorozat immár 18 éve hirdeti, hogy a kultúra emberi életünk egyik fontos forrása, amely képes felmutatni a hit, a remény és a szeretet üzenetét minden korosztály számára. A kezdeményezéséhez a kezdetektől fogva számos település, felekezet, intézmény, művész csatlakozott országhatáron innen és túl.

A HM Katolikus Tábori Püspökség idén az alábbi programokkal várja a tisztviselőtelepi Magyarok Nagyasszonya Templomba (1089 Budapest, Magyarok Nagyasszonya tér 1.) az érdeklődőket:



"Nyitott Templomok Napja" - szeptember 14. (szombat)

16:30: „AHOL AZ ÉG ÉS FÖLD ÖSSZEÉR” - Monostory Viktória festőművész ikonkiállításának megnyitója
A kiállítást megnyitja: Szentesi Csaba alezredes, kiemelt tábori lelkész

17:00: A Katolikus Tábori Püspökség 30 éve
Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspökkel és Fodor Endre újságíróval Zsuffa Tünde író beszélget az alapítás óta eltelt három évtizedről

18:00: Gitáros szentmise

A rendezvény ideje alatt fotókiállítás is megtekinthető a Katolikus Tábori Püspökség 30 éves történetének pillanataiból.



Ars Sacra Fesztivál - szeptember 17. (kedd)

15:00: "Bizalom - Hit - Tekintély - Engedelmesség" - Takács Tamás ezredes,a lelkészi kar vezetőjének előadása

16:00: Katonazenekari koncert a templom előtt




[galeria]

 

Katonai Ordinariátus © Minden jog fenntartva