Irakban is meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún

2022. november 27. vasárnap

Irakban is meggyújtották az első gyertyát az ádventi koszorún

Az IKBK 15 kontingens katonái a vasárnapi szentmise előtt meggyújtották az első gyertyát az ádventi koszorún. Az új egyházi év kezdetén az ádventi koszorú színekkel üzent a misszióban szolgálatot teljesítő állománynak.

A koszorú színe zöld. A remény zöld színe azt üzeni, hogy bizakodva tekintsenek a jövőbe, Isten mindig velük van és a misszió végén újra láthatják és megölelhetik szeretteiket. Három gyertya lila színű. A böjt lila színe azt üzeni, hogy nézzünk magunkba, vegyük észre hibáinkat, figyeljünk jobban a társainkra, legyünk elnézőbbek, türelmesebbek, megbocsátóak, hisz sok időt kell még együtt szolgálni. Egy gyertya rózsaszínű. Rózsaszín gyertya az örvendezésre szólít fel minket. Vegyük észre, hogy ebben a nem mindennapi szolgálatban is Isten megajándékoz minket örömteli pillanatokkal. Egy fárasztóan jó edzés, egy jó kávé, bajtársunk figyelmessége születésnapunk, vagy névnapunk kapcsán, mind-mind apró örömök melyeket tudatosan észre véve, széppé tehetjük fél éves külszolgálatunkat.
Bár fizikailag távol, lélekben szorosan kapcsolódva szeretteinkhez készülünk ebben az ádventi időben karácsony szent ünnepére, megváltónk, Jézus Krisztus születésére.

Szöveg: Kálinger Roland alezredes, kiemelt tábori lelkész


[galeria]

 

Katonai Ordinariátus © Minden jog fenntartva